For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Hundesledetur og samisk nordlystradisjon

TypeGuidet tur

Sjøgata 1b, 9405, Harstad

Tlf: +47 77 01 89 89

Sjekk tilgjengelighet forHundesledetur og samisk nordlystradisjon (Åpnes i et nytt vindu)

Hundesledetur og samisk nordlystradisjon

Om

Aktiviteten er nå kun tilgjengelig på forespørsel. Dette gjelder så lenge restriksjonene i forbindelse med COVID-19 varer.

Hundespann med 4-6 hunder tar deg med på en spennende hundesledetur i Gratangens dype skoger! Etter en eventyrlig tur, trekker vi inn i en oppvarmet lavvo, hvor du er med på en magisk nordlysseremoni, med en samisk sjaman.

Hundekjøring
Bli med på en spennende hundesledetur inn i Gratangens dype skoger.
Parvis kjører dere hundespann som består av 4-6 hunder i jakten på det mystiske og spektakulære nordlyset. Turen ledes av en meget kyndig turguide med sitt eget hundespann. Løypen går igjennom ett trolsk terreng, og blant majestetiske fjell. Det blir stopp underveis hvor man har mulighet til å ta bilder.

Nordlysseremoni
Etter en eventyrlig tur, beveger vi oss inn i en oppvarmet lavvo. Der får vi servert chaga-te, en drikk som samene betrakter som hellig. Teen gir deg kraft og energi til møtet med en samisk sjaman. Han vil først fortelle deg om samenes forhold til naturen og nordlyset. Deretter vil han lede deg gjennom en gripende seremoni, der fokuset er nordlyset. I følge gammel samisk tradisjon, er det sjelen til forfedrene som danser på himmelen. Når seremonien er over, er vi alle rustet for den emosjonelle opplevelsen, som det å se nordlyset gir.

Bidos
Etter seremonien blir det servert bidos, en samisk tradisjonsrett, som er laget av reinkjøtt (Vegetarmat kan arrangeres på forespørsel). Etter maten blir det servert kaffe og kake. Mens vi spiser forteller sjamanen mer om samisk kultur og tradisjon. Kanskje sjamanen også forteller litt om din fremtid...

 

Veiledende priser

BillettypeBillettavgift
VoksenNOK 2 100,00 pr. person
BarnNOK 1 100,00 pr. person

NB: prisene er veiledende og kan endres fra dag til dag.

TripAdvisor

Kart & Veibeskrivelse

Åpningstider

Sesong (12 Des 2019 - 5 Apr 2020)
DagTider
Mandag - Søndag16:45 - 20:45

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av