For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Vandringstur til Novafjellet 1281 m.o.h

TypeVandring

9446, Grovfjord

Tlf: +47 47 85 08 95

Vandringstur til Novafjellet 1281 m.o.h

Om

Lengde: 26 km tur/retur
Antatt tid til toppen: Dagstur. 8 - 10 timer tur/retur
Vanskelighetsgrad: Lett og moderat stigning til Knivvann 425 moh i Novadalen. Derfra relativt bratt og med mye stein/ur opp mot toppen.
Bør ha normalt god fysisk form.
Start- og stoppested: Kjør Rv 829 til Vassbotn, ca 4 km fra kryss på E 10 på Herjangsfjellet, og ca 18 km fra Grov. Parker ved bommen på veien inn til forsvarets anlegg i Vassbotn. Gå til toppen av den første bakken på denne veien, her starter turløypa på høyre side, merket med blått.
Beskrivelse: Den blå-merkede løypa går nedenfor forsvarets anlegg og krysser Runddalselva. Om våren, og i flomperioder, kan det være noe vanskelig å komme over. Før elva går en over noen myrområder, og det kan være lurt å bruke støvler på denne delen av løypa.
Fra Runddalselva stiger løypa noe opp i lia, og en kommer til Dalelva og en bålplass. Her slutter den blå merkingen, man skal sommeren 2012 merkes videre med rødt. Inntil da, følger en Dalelva opp Novadalen og kommer til Knivvannet (425 moh). Herfra tydelig sti opp mot Trongdalen. Hold god høyde ovenfor Grønnvannet, og ta til høyre opp en steinet stigning mot toppen av Novafjellet.
Kart: Kartblad 1332 II Astafjord. Kart med rute og GPS-spor på www.novaturlag.no 
Merking av løypen: Merket med blått til Dalelva, skal merkes videre med rødt sommeren 2012.
Beskrivelse av ruten: Grei sti, men ganske bratt i enkelte partier. Vakkert fjellterreng, med panorameutsikt over 7 prestegjeld. En sjeldent flott turopplevelse.
Anbefalinger: En finner vann frem til ca kote 850, men lurt å ha med drikke. Knivvannet er passende for matrast både på opp- og nedtur. Gode sko er en nødvendighet.
Vær oppmerksom på værforhold, da tåka kan komme svært fort under spesielle forhold. Legg ikke turen mot toppen hvis det er vinder fra nordlig kant. Som regel blåser det på toppen. Ta med høvelige klær.
Les mer om turen på www.novaturlag.no

Fasiliteter

Aktiviteter

  • fjellvandring
  • natursti
  • turstier

TripAdvisor

Kart & Veibeskrivelse

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av