Eldredagen 2023

Om

3. oktober går den tradisjonsrike Eldredagen av stabelen i Harstad Kulturhus. Det blir selvsagt den tradisjonelle festkonserten i storsalen, i tillegg til at hele Kulturhuset tas i bruk for å skape hyggelige møteplasser for informasjon og aktivitet for både eldre og pårørende.

Program for Eldredagen

Kl. 10:00: Kulturhuset holder åpen dag – GRATIS

Kl. 12:00: Festkonsert i Storsalen – Billett kr 150

Festkonsert

Årets festkonsert byr på en variasjon av musikkinnslag, dans og humor. Forestillingen åpner med danseinnslag fra Harstad Kulturskole, etterfulgt av velkomsttale ved ordfører. Stemningen blir satt av den kjente duoen Jørn Hoel & Steinar Albrigtsen. Deretter blir det et variert reportoar fra mannskoret Kaikameratene. I tradisjonens tro skal Eldrerådets Innsatspris deles ut på festkonserten. Eldredagens hovedtale presenteres av Knut Olaf Frikstad. Konferansier for dagen er Petter Ytterstad.

Eldrerådets Innsatspris

I samarbeid med Sparebank 68° Nord og den Danske Bank tildeles Eldrerådets Innsatspris til personer/organisasjoner som i sin fritid på frivillig basis, og uten økonomisk vinning, gjør en innsats – en god og hjelpende gjerning til noen som trenger det. Prisen deles ut én gang i året i forbindelse med markeringen av Den Internasjonale Eldredagen.

Jørn Hoel & Steinar Albrigtsen

To av Norges mest folkekjære artister gjennom tidene skal gjøre noen musikalske innslag under årets Eldredag på Harstad Kulturhus. Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen er de to barndomskameratene, som i ungdommen var en sjarmerende sangduo, som utviklet seg til å få unike solo-karrierer hver for seg.

På denne konserten kan publikum forvente seg nostalgi og fantastiske sanger fra øverste hylle, med de meste kjente hitsene fra hver deres karriere, men også sanger de har hatt på eget reportuar i alle disse årene. Siden de kommer fra Nord-Norge, har de selvfølgelig med seg en rekke historier med humor og sjarme, i konsertene sine.

Begge hadde bakgrunn i blues og roots musikken, og Jørn slo gjennom først med vakre og nære sanger på norsk; «Har en drømElske i sneen, og Ei hand å holde i». Senere kom «Lost in the tango», og mer latino og soulmusikk.

Steinar fikk sitt definitive gjennombrudd på slutten av 80-tallet med sine country-inspirerte album. Begge har toppet hitlister, og ble med det hver for seg, kjent over hele landet.

Senere på 90-tallet kom de sammen igjen, og spilte inn et par album, som resulterte i lange turneer landet rundt. Publikum fikk igjen oppleve deres unike samspill, som grunner i oppveksten og deres nære vennskap fra barndommen, med utallige konserter og turneer.

Det er bare å glede seg til en musikalsk reise og med vakre stemmer, sylskarpe vokale prestasjoner, et røft gitarspill, ispedd lun og folkelig humor.

Book Tickets Online

TripAdvisor

Kart & Veibeskrivelse

Eldredagen 2023

Type:Årlig arrangement

Havnegata 3, Havnegata 3, 9405, Harstad

Åpningstider

Beklager, men dette arrangementer har vært

Også i nærheten

 1. Galleri Nord-Norge viser årlig mellom åtte og tolv utstillinger, enten i form av…

  565 m unna
 2. Moderne kirke fra 1958 i tradisjonell stil.

  578 m unna
 3. sommer åpnes portene til Trondenes Middelaldergård, som ligger vegg i vegg med Trondenes…

  1.79 km unna
 4. Trondenes Kirke er verdens nordligste og en av landets viktigste steinkirker fra…

  2.01 km unna
 1. Se, hør og lær om regionens historie fra steinalder til 1950-tallet, med hovedvekt på…

  2.77 km unna
 2. Et gammelt handelssted og gjestehus fra 1600-tallet.

  4.11 km unna
 3. Et fantastisk utsiktspunkt sør for Harstad.

  4.91 km unna
 4. Et av Nord-Norges best utstyrte bygdetun!

  8.14 km unna
 5. Sjarmerende miniatyrby som er en elsket attraksjon for alle besøkende i Harstad

  9.51 km unna
 6. 7 bygninger - utallige historier

  13.29 km unna
 7. Norges eneste komplett bevarte sildoljefabrikk fra begynnelsen av 1900 tallet.

  13.30 km unna
 8. Nupen utsiktspunkt

  14.06 km unna
 9. Elgsnes kapell

  16.68 km unna
 10. En unik samling av historie og kunst, og en viktig formidler av historien rundt pleie og…

  16.77 km unna
 11. Bygdetun i Tore Hunds rike.

  21.28 km unna
 12. En autentisk atmosfære fra 1920 årene.

  23.24 km unna
Previous Next