Festkonsert i Tore Hunds Rike - Norge i 1000 år

Om

FESTKONSERT I TORE HUNDS RIKE – NORGE I 1000 ÅR

«Ressurser og rikdom»

 

Slaget på Stiklestad i 1030 er en av de mest symbolsterke hendelsene i norsk historie. Olav Haraldssons fall i slaget på Stiklestad og helgenkåringen i Nidaros året etter fikk dyptgripende betydning for fremveksten av det norske riket politisk, religiøst, rettsmessig og kulturelt. Konsekvensene utgjør en nasjonal og internasjonal arv som det norske samfunnet fortsatt bygger på. Her spiller vår region ved høvdingen Tore Hund fra Bjarkøy og hans slekt en stor og avgjørende rolle. Nasjonaljubileet Norge i 1000 år feirer at Norge har bestått som rike i 1000 år.

Harstad kommune og regionen rundt er med i jubileumsarbeidet og har 2023 som markeringsår. Med temaet «Ressurser og rikdom» skal vi løfte frem historien om Tore Hunds rike - og delta i samtalen om hva Norge har vært, er og skal være i fremtiden. Vi inviterer derfor til storslått, utendørs festkonsert på Bjarkøy!

Hærens musikkorps inviterer med seg nordnorske verdensartister, nykommere, dansere, skuespillere, et mannskor og elever fra kulturskolen når det skapes Festkonsert i Tore Hunds rike.

Festen starter i år 1030, tar oss frem til vår tid og litt forbi.

Gjennom noen av musikkhistoriens mange bilder på makt, rikdom, hevn, kjærlighet, stormer, feiring, og fest, leder selveste Tore Hund oss gjennom konserten.

Det blir både drama, høytid og fest når Bjarkøys store sopran, Hamida Kristoffersen og Harstads barytonrøst Audun Iversen entrer utescenen. De kommer hjem fra Operascener i Zürich, København og London for å gjøre noe de begge har gledet seg til lenge, nemlig synge utendørs i Tore Hunds rike.

Etter mange år som fast solist ved Operaen i Zürich, bor Hamida nå i København med mann og barn. Denne våren kan vi høre henne som skogsnymfe i Rusalka ved Bergen Nasjonale Opera, Desdemona i Otello på Gamle Rådhus Scene i Oslo, og til sommeren er hun Kate Pinkerton i Madame Butterfly ved Festspillene i Bregenz i Østerrike. Hamida er en aktiv Lied-sanger, og sang bl. a på Nordlysfestivalens åpningskonsert i 2022.

Audun deler, akkurat nå, tiden sin mellom London og Oslo. I løpet av 2023 synger Audun rollen som Don Alfonso Così fan tutte på DNO. Han gjør også forestillinger som Frank i Die Tote Stadt i London før han kommer til Harstad og Bjarkøy. Etter festkonserten på Bjarkøy går veien videre til operaescener i Barcelona og Zürich.

Folkedanseren Sigurd Johan Heide, fra Grytøya, hentes hjem som danser, koreograf og regissør. Tore Hund spilles av Tromsøværingen Kristoffer Anker Gustavsen, som til daglig er å finne på en av Hålogaland Teaters mange forestillinger. Akkurat nå turnerer han med forestillingen Tante Grusom som Wagner/Gibbon.

Bel Chorus under ledelse av Dag Erik Enoksen fyller rollen som rungende mannskor. De har en stor tilhengerskare i vår landsdel, og har gjort seg bemerket på korfestivaler og konkurranser langt ut over landegrensen. I vår historie er det samiske tydelig tilstede, det vil også få sin berettigede plass i forestillingen.

Det er viktig å skue mot fremtiden og vår region har skapt mange talenter flere av disse har tatt sine første dansetrinn hos Harstad kulturskole. Til forestillingen stiller de med rundt 100 unge dansere.

Det hele rammes inn av Hærens musikkorps, under ledelse av Ingar Bergby.

Book Tickets Online

TripAdvisor

Kart & Veibeskrivelse

Festkonsert i Tore Hunds Rike - Norge i 1000 år

Type:Kulturarrangement

Nergårdsvik, 9426, Bjarkøy

Åpningstider

Beklager, men dette arrangementer har vært

Også i nærheten

 1. Bygdetun i Tore Hunds rike.

  258 m unna
 2. Et monument fra den kalde krigen

  9.49 km unna
 3. Et av Nord-Norges best utstyrte bygdetun!

  13.46 km unna
 4. Elgsnes kapell

  14.74 km unna
 1. Et gammelt handelssted og gjestehus fra 1600-tallet.

  18.43 km unna
 2. Norges eneste komplett bevarte sildoljefabrikk fra begynnelsen av 1900 tallet.

  18.83 km unna
 3. Se, hør og lær om regionens historie fra steinalder til 1950-tallet, med hovedvekt på…

  19.04 km unna
 4. Nupen utsiktspunkt

  19.21 km unna
 5. Sjarmerende miniatyrby som er en elsket attraksjon for alle besøkende i Harstad

  19.27 km unna
 6. Trondenes Kirke er verdens nordligste og en av landets viktigste steinkirker fra…

  19.62 km unna
 7. sommer åpnes portene til Trondenes Middelaldergård, som ligger vegg i vegg med Trondenes…

  19.82 km unna
 8. Moderne kirke fra 1958 i tradisjonell stil.

  21.78 km unna
 9. Galleri Nord-Norge viser årlig mellom åtte og tolv utstillinger, enten i form av…

  21.99 km unna
 10. Et fantastisk utsiktspunkt sør for Harstad.

  26.31 km unna
 11. En unik samling av historie og kunst, og en viktig formidler av historien rundt pleie og…

  28.84 km unna
 12. 7 bygninger - utallige historier

  34.81 km unna
Previous Next