For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Elgsnes gård

TypeKonferanse

Elgsnes, 9402, Harstad
Elgsnes gård

Om

Elgsnes ligger i et naturskjønt område, med fjell og fjord, grønne enger og et rikt fugle- og dyreliv.I Andfjorden like ved Elgnes er det mengder av gode fiskeplasser for kveite, torsk, sei, hyse, lange, brosme,uer og de fleste andre fiskeslag som finnes her i nord. I havet er det også kobbe, nise og småkval, og over svever havørner med et våkent blikk for fisk som kommer opp til ovrflaten. På fine sommerdager kan man nyte strandlivet på sandfjæra i den hesteskoformede bukta Vågen, og på stille sommerkvelder fargeprakten når midnattsola speiler seg i havet. Tar man turen opp på fjellet Elgen ovenfor gården, har man en fantastisk utsikt til alle kanter. Elgsnes ligger åpent til, og med lite lysforurensning er stedet også utmerket for den som jakter på spetakulære nordlysopplevelser.
 

Feriehus

Den ærverdige Normangården ble fullrenovert i 2013. Kjøkkenet er moderne, mens stua stilmessig er tibakeført til fordums storhet. Huset har fire doble og tre enkle soverom, med 11 senger.

Sjøfiske

Gjestehuset har tre solide og stødige 19 fots Kværnø aluminiumsbåter til utleie. Den sterke strømmen i sjøen rundt Elgsnes gjør at man ikke trenger å dra langt for å finne gode fiskeplasser.


Strandliv

På solrike sommerdager er sandstranda i den hesteskoformede bukta Vågen et yndet oppholdssted. Særlig når sola varmer opp sanden og sjøen flør opp utover dagen, kan temperaturen blir ganske behagelig.

Møterom

Storsalen i Normansgården er innredet som møterom for inntil 24 personer med nødvendige audiovisuelle hjelpemidler. Rommet kan også benyttes til sammenkomster med inntil 24 middagsgjester.

Fauna

Elgsnes har et rikt fugle- og dyreliv. Størst blandt fuglene er havørna, med et vingespenn opp til 240 cm, mens elgen som kan bli opp til 900 kilo, er størst blandt skogsdyrene.

Midnattsol

Sett fra Elgsnes er midnattsola særlig flott siden den gir gjenskinn i havet tvers over Toppsundet. På fine midnattsolskvelder kan man betrakte sola og fargene på himmel og fjord.

Fjelltur

Fjellet Elgen med sine 534 meter ligger på den smale Elgsneshalvøya og er omgitt av sjø på mer en tre sider, så fra toppen er det en uvanlig fin utsikt i alle himmeltretninger.

Flora

Takket være Golfstrømmen er naturen mer frodig enn man skulle vente så langt mot nord. Her er både sure bergarter og skjellsand i jordsmonnet, noe som gir et variert planteliv fra fjære til fjell.

Nordlys

Elgsnes ligger åpent til, og med lite lysforurensning er stedet utmerket for den som jakter på spetakulære nordlysopplevelser i den mørke årstiden.

Mørkestidslyset

Lyset i mørketiden har ulike nyanser av blått som dominerende farge. Å fange det blå skumringslyset, enten med kamra eller med pensel og palett, kan gi fantastiske opplevelser og resultater.

Sesong: Hele året

Fra kr. 16 925,- per uke i lavsesong 

Veiledende priser

Antall rom / enheter
1
Rom / enhet typeRom / enhet tariff*
Gjestehus 15.08.2019 - 01.01.2020NOK 16 925,00 1 uke

*Prisen inkluderer sluttvask og gjelder for én uke og for inntil 8 personer.
For personer over 8 er prisen NOK 1100,- per person per uke.
Boenheten er et gjestehus med til sammen 7 rom for inntil 12 gjester.

Fasiliteter

Adgang /Tillgang

  • turstier- merkede

Aktiviteter

  • fiskemuligheter

TripAdvisor

Kart & Veibeskrivelse

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av