For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Anna Rogde

TypeBåt

Mercurveien 21, 9498, Harstad

Tlf: +47 77 00 55 10

Anna Rogde

Om

Velkommen om bord "Anna Rogde" anno 1868. Norges 5. største seilskute fremstår i dag som et smykke etter mange år med godt vedlikehold av dyktige, frivillige ildsjeler! Det våges å påstå at hun er en av verdens største, operative maritime kulturskatter og selvsagt Harstads stolthet!

I 1872 kjøpte Hardanger-skipperen Isak Rogde skuta. På en av sine turer nordover, møtte han Anna fra Kjøtta. Med Kjøtta som base startet han et familierederi som baserte seg på frakt og salg av klippfisk som ble tørket på bergene på Kjøtta. Da han døde tok hans sønner over og virksomheten ble drevet over tre generasjoner gjennom 100 år. Brygga og huset står enda på Kjøtta.

Mannskapet du møter ombord på "Anna Rogde" er frivillige fra Anna Rogdes Venner (ARV).

Sør-Troms Museum tilbyr flere unike opplevelser til havs, og kan skreddersy din opplevelse! Du kan velge mellom rene fjordturer i nærområdet, eller i kombinasjon med besøk til øyene i nærheten av Harstad eller et bevertningssted. Vi anbefaler:

Et besøk til Annas hjemmehavn Kjøtta (3t)Kulinarisk og historisk seilas til ærverdige Røkenes gård fra 1673 (4t)Rundtur hvor du får sett bl.a fuglefjellet i Sundsvallsundet med et yrende fugleliv (5t)

 

Kapasitet er inntil 60 personer.

For booking eller spørsmål ta kontakt med

post@destinationharstad.no eller Sør-Troms Museum annarogde@stmu.no

Fasiliteter

Aktiviteter

  • seiling

Båter

  • seilbåt

TripAdvisor

Kart & Veibeskrivelse

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av