For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Opplev arktisk lys på Keipen

TypeGuidet tur

Sjøgata 1b, 9405, Harstad

Tlf: +47 77 01 89 89

Sjekk tilgjengelighet forOpplev arktisk lys på Keipen (Åpnes i et nytt vindu)

Foto: Jan Schmitt

Om

Lyset i nord er noe helt for seg selv, og spesielt i perioden fra midten av september byr naturen på et fargespill som ikke kan sammenlignes med noe. På denne turen byr vi på lys i forskjellige varianter. Det kan være det blå lyset i overgangen til mørke, eller det rosa lyset gjennom dagen, eller kanskje nordlyset som spiller over himmelen i grønt, hvitt eller rosa. 

Fra kveldene begynner å mørkne kan vi oppleve det unike arktiske lyset i Harstadregionen, men det er få plasser man kan oppleve lyset så tydelig og med en så vakker bakgrunn som man kan fra Keipen.

Turen starter i våre lokaler i Harstad sentrum, før vi har en 25 minutt lang kjøretur til parkeringsplassen på Aunfjellet, ca 350 moh. Her gjør vi oss klar med truger eller fjellsko for å vandre opp vakre Keipen. Den første delen av turen går gjennom en eventyraktig bjørkeskog som gir fantastiske motiver i nordlys bildet og etter kort tid er vi over tregrensa og i åpent terreng. 

Det tar omtrent en time med rolig vandring til toppen på 500moh, hvor vi møter en fantastisk panoramautsikt av Toppsundet, Kasfjord og Andfjorden i tillegg til en unik utsikt mot de bratte Grytøy-fjellene.

Om høsten er stien en kombinasjon av stein, jord og røtter som kan være glatt. Derfor må deltakerne ha gode tursko, varme klær, hodelykt og må være vant med turer i terreng. 

Om vinteren med truger kan snøforholdene og vind også sørge for litt mer utfordrende forhold, slik at deltakerene bør ha forsøkt å gå på truger før.

Turen forutsetter moderat til god fysisk form og hvis dette høres for tungt ut, kan vi anbefale Northern Lights Artic Island eller Aurora Beachcamp.

Veiledende priser

BillettypeBillettavgift
VoksenNOK 950,00 pr. person

NB: prisene er veiledende og kan endres fra dag til dag.

TripAdvisor

Kart & Veibeskrivelse

Åpningstider

Sesong (12 Des 2019 - 20 Sept 2020)
DagTider
Mandag - Søndag19:00 - 23:00

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av