For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Sail and ski

TypeVinteraktivitet

Sjøgata 3b, 9405, Harstad

Tlf: 97526543

Sjekk tilgjengelighet forSail and ski (Åpnes i et nytt vindu)

Sail and ski

Om

”Sail when wind – ski when sun.” - Opplevelse - Sikkerhet - Miljøbevisst

Opplevelsen står i høysetet for Arctic Sea to Summits. Når sola er kommet tilbake i nord kan du nyte en helg med den store flotte seilbåten Anna Rogde. Turen starter fra kulturhuskaia i Harstad med oppmøte klokka 1800.

Du mønstrer på som mannskap der du tar del i seilingen både i planlegging, heising av seil og nedrigging. Målet med seilingen er at du får gleden av å få fremdrift med seil og oppleve samsplillet om bord og kunne se den vakre skjærgården og som er omgitt av flotte topper som skriker etter å bli besteget.

Lørdag og søndag er målet å gå toppturer og fjellene som blir valgt er tilpasset etter vær, skredforhold og ferdighetene til gruppa. Disse turene er ikke for de som vil kjøre de bratteste fjell. På turene vil det bli snakket om sikkerhet i fjell og meningen er at gruppen sammen øker sin kompetanse og ferdighet til å bedømme rutevalg, opptreden og skredfare.

Siden været i nord kan veksle mellom vind og vindstille kan det på noen av helgene bli mer seiling enn ski og omvendt. Er det f.eks blikkstille og sol så blir det mye tid på fjell og er det tett snø/regn og mye vind blir det mest seiling.

Området som benyttes er Tjeldsundet – Rolla – Grytøya – Kvæfjord

For Arctic Sea to Summits er sikkerhet selve grunnmuren for all aktivitet og gjennom lang erfaring fra området, grundige forberedelser, risikovurderinger og tilpassede turer reduseres risikoen til et minimum.

Gjennom turene med Arctic Sea to Summits skal du være trygg på at det ikke forurenses, derfor benyttes seil når man kan seile, det etterlates intet i naturen bortsett fra flotte skispor i snøen.

TripAdvisor

Kart & Veibeskrivelse

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av