For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Trastad Samlinger

TypeKunstverk

Oscars veg 6, 9475, Borkenes

Tlf: +47 90 200 662

Trastad Samlinger

Om

Trastad Samlinger er et kunst- og kulturhistorisk museum som samler, formidler, stiller ut og forsker i et høyst aktuelt samfunnsperspektiv. Med et Outsider Art galleri som viser nasjonal og internasjonal Outsider Art/Art Brut og med en sosialhistorisk utstilling i museumsdelen hvor det presenteres en autentisk bo- og pleieavdeling for funksjonshemmede mennesker i Norge etter 1945 er dette et unikt museum. Museet setter historien i et framtidsrettet perspektiv og museets lokaliteter bidrar til å være en levende institusjon i samfunnet.

Historien:

Trastad Samlinger har sitt utspring i historien til Trastad Gård i Kvæfjord, som var sentralinstitusjon for psykisk utviklingshemmede i Nord-Norge fra 1954 til 1991. Trastad Samlinger har bygd opp sitt museum og galleri i det som var Paviljong 7 på Trastad Gård.

Museet viser en autentisk bo- og pleieavdeling for funksjonshemmede mennesker i Norge etter 1945. Samtidig formidles en unik historie om hvordan såkalt "ikke opplæringsdyktige" mennesker kunne utvikle seg med kunstuttrykk.

Trastad Galleri har i dag en nasjonal og internasjonal samling av Rå Kunst/Outsider Art. En del kunstverk er laget av tidligere beboere ved sentralinstitusjonen Trastad Gård. Kunstverkene kan ses i Galleriets lokaler. En av de viktigste intensjoner til Trastad Samlinger er å øke kunnskapen om såkalte outsider-gruppers deltakelse og anerkjennelse i en kunstnerisk sammenheng.

Fasiliteter

Aktiviteter

  • Guidet tur

Arrangementstyper

  • Kunst

TripAdvisor

Kart & Veibeskrivelse

Åpningstider

* Åpent etter avtale. Ta kontakt på tlf: 90 200 662, e-post silje@stmu.no.

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av