Dette er vår kropp

Om

Oppmøte ved Esso-tomten kl 16:30, eller ved Trondenes Kirke kl 17:00.

«Gi oss i dag vår daglige sel»

Dette er vår kropp er en kollektiv oppsetning som fokuserer på det koloniale ettermælet til Hans Egede, samt en markering av trehundreårsjubileum for Hans Egedes ankomst på Kalaallit Nunaat/Grønland i 1721.

Hans Egede ble født og vokste opp i Hárstták/Harstad. I Norge er han fremdeles anerkjent som både en fryktløs eventyrer og en mann av visdom.. En av kirkene i Harstad sentrum er bygget rundt hans person, en statue av Nic Schiøll er installert utenfor kirken, mens Trondenes Kirke huser en marmorplate i apostelens minne.

Samtidig er Egedes krenkelse av urbefolkning veldokumentert. Det er påpekt at han forbød flere lokale tradisjoner blant inuittene, som tatovering, sjamanisme og strupesang. Kuriøst nok, nektet han lokalbefolkningen kjennskap til brød. Derfor tilpasset han bibelverset «Gi oss vårt daglige brød» til «Gi oss vår daglige sel.»

Humaniora og kunnskapsproduksjon som kunst, vitenskap og religion kan være et tveegget sverd. Eierskapet til opplysning går ofte hånd i hånd med historiens gjerningsmenn i overgrep og utrenskning. Dette er vår kropp tar mål av seg å fungere som en plattform for et mer robust samfunn, som tåler de vanskelige samtalene, et rom for friksjon og diskurs.

Kan kunsten fasilitere et rom for dialog og helbredelse samtidig som man konfronterer alvorlige kjernespørsmål? Kan man lage ritualer basert på et ettermæle av konflikt? Utfordringen blir å styrke den kollektive bevisstheten rundt vår felles voldelige historie. Slik legger man grunnlaget for et felles ståsted rom for utveksling og kritikk.

Dette er ambisjonen til Dette er vår kropp. Håpet er at forsøket vil lede til viktige diskusjoner i lokalsamfunnet i Hárstták/Harstad Dette i solidaritet med folket på Kalaallit Nunaat/Grønland og hele det inuittiske samfunnet.

Oppsetningen samler den Kalaallit elektroniske musikeren Aqqalu Berthelsen som har en lang engasjement med Kalaallit Nunaat/Grønlandsks kolonihistorie, den Inuk strupesangeren Cynthia Pitsiulak, mannskoret Bel Chorus ledet av Dag-Erik Enoksen, organisten Maria Daniela Rasch og Hans-Erik Egede Nissen, en av etterkommerne til Hans Egede, oppsatt av Hanan Benammar.

Dette er vår kropp er et bestillingsverk for Arctic Moving Image & Film Festival (AMIFF) 14. – 17. oktober, Hárstták/Harstad.

Book Tickets Online

TripAdvisor

Kart & Veibeskrivelse

Dette er vår kropp

Type:Andre arrangement

Trondenesveien 128, 9404, Harstad

Åpningstider

Beklager, men dette arrangementer har vært

Også i nærheten

 1. Trondenes Kirke er verdens nordligste og en av landets viktigste steinkirker fra…

  30 m unna
 2. Huset, som har vært under oppussing, ligger ved verftsområdet.

  1.87 km unna
 3. Moderne kirke fra 1958 i tradisjonell stil.

  2.45 km unna
 4. Moderne arebidskirke

  2.49 km unna
 1. Langkirke i tømmer som ble innviet 30. juli 1867

  2.49 km unna
 2. En vakker korskirke

  2.49 km unna
 3. Tjeldsund kirke

  2.49 km unna
 4. Sandsøy kirke

  2.49 km unna
 5. Tovik kirke

  2.49 km unna
 6. Skånland kirke

  2.49 km unna
 7. Galleri Nord-Norge viser årlig mellom åtte og tolv utstillinger, enten i form av…

  2.57 km unna
 8. Et gammelt handelssted og gjestehus fra 1600-tallet.

  3.36 km unna
 9. Et fantastisk utsiktspunkt sør for Harstad.

  6.94 km unna
 10. Sjarmerende miniatyrby som er en elsket attraksjon for alle besøkende i Harstad

  9.39 km unna
 11. Norges eneste komplett bevarte sildoljefabrikk fra begynnelsen av 1900 tallet.

  13.00 km unna
 12. Nupen utsiktspunkt

  13.79 km unna
Previous Next